SRB

ENG

ITA

DE

RUS

Nije svejedno kome ćete poveriti svoj novi osmeh

Protetika je kompleksna grana stomatologije koja se bavi nadoknadom zuba koji su izgubljeni usled različitih razloga: karijesa zuba (zubi koje je usled velike destrukcije nemoguće konzervativno zbrinuti), povreda, parodontopatije, atricije i abrazija, urođenih nedostataka pojedinih zuba, razvojnih nepravilnosti itd.

Cilj protetske terapije jeste uspostavljanje ponovne funkcije i estetike a time se direktno utiče i na opšte zdravstveno stanje, vraća samopuzdanje i poboljšava se sam kvalitet života. Ono što možemo da Vam ponudimo jeste rešenje za gotovo sve slučajeve, počev od najjednostavnijih pa do veoma kompleksnih rehabilitacija.

bezmetalne krunice

Krunice i mostovi

metalokeramičke krunice i mostovi

Metalokeramičke krunice i mostovi se izrađuju od legure metala kao osnove, na koju se nanosi keramika. Sloj metala daje izrazitu dugotrajnost nadoknadi, otpornost na sile žvakanja, a sloj keramike preko metala omogućava da se postigne i odličan estetski momenat. Metalokeramičke krunice su i dalje zastupljena vrsta krunica, pre svega zbog nešto niže cene i ispunjavanja funkcionalnih i estetskih zahteva. Međutim ova vrsta krunica ima svoje nedostatke, kao što su tamni rub metala uz desni koji narušava estetiku. Osim toga, metal kao osnova, ne propušta svetlost kao prirodni zub, te se dobija efekat „veštačkog zuba“, a znamo da savremena stomatologija teži što prirodnijem izgledu zuba. Metalokeramičke krunice ili mostove mogu nositi prirodni zubi ili zubni implanti.

Bezmetalne krunice i mostovi

Bezmetalne krunice predstavljaju estetsko savršenstvo i njenom pojavom konačno smo dobili mogućnost da izadjemo u susret svim estetskim zahtevima.  Značajnim razvojem zubne protetike, moderne tehnologije i vrhunskih materijala moguće je dobiti blistav i mladalački osmeh u svakom životnom dobu.

Bezmetalne krunice mogu biti u celosti od keramike ili Zirconia keramičke krunice. Zirconia keramičke krunice su estetske nadoknade koje se izrađuju u laboratoriji od specijalnih blokova CAD-CAM tehnikom. Primena CAD/CAM sistema (Computer-Aided Design and Computer-Aided Manufacturing) u stomatologiji omogućila nam je da skratimo Vaše vreme provedeno u stomatološkoj stolici i omogućimo Vam da dobijete kvalitetan fiksni protetski rad (inleji, onleji, fasete, krunice i mostovi) u kratkom vremenskom roku.

bezmetalne krunice

Keramičke fasete/viniri

Ukoliko želite da promenite boju, oblik, veličinu zuba, smanjite razmak između zuba, ukoliko su Vam zubi istrošeni i istanjeni keramičke fasete su idealan, minimalno invazivni način da to postignete.
Keramičke fasete su tanke ljuspice keramike koje se postavljaju na prednju površinu zuba čime se menja njihov oblik, boja, veličina. Procedura izrade faseta je vrlo jednostavna i bezbolna. Potrebno Vam je par poseta stomatologu da dođete do svog savršenog osmeha. Nakon planiranja Vašeg novog osmeha, pristupa se pripremi gleđi, minimalnom preparacijom prostora za buduće fasete i izrađuju se privremene fasete, dok su već u drugoj poseti fasete spremne za postavljanje na zube.

Mobilna protetika

Kada pacijentu nedostaje mnogo zuba jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza. U današnje vreme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled. Postoji više tipova i podela zubnih proteza, a među njih spadaju parcijalne i totalne proteze.

Parcijalne skletirane proteze

Proteze koje nadoknađuju jedan ili više izgubljenih zuba i njihove potporne strukture (desni i viličnu kost), oslanjajući se pri tome na preostale prirodne zube i mekotkivne strukture. Ovakve proteze u osnovi imaju metalni skelet koji daje čvrstinu. Proteza se za zube drži metalnim kukicama koje ih obuhvataju I vide se u ustima ili preciznim veznim elementima “atečmenima” koji pružaju bolju retenciju I stabilizaciju proteze I omogućavaju pravilniji prenos pritiska na zube. Prednost atečmena jeste estetika, mogućnost preciznog spajanja tako da se ne primeti razlika između fiksnog I mobilnog dela nadoknade. Parcijalne skeletirane proteze sa atečmenima u kombinaciji sa namenskim krunicama su najbolje rešenje među parcijalnim protezama.

Totalna proteza

Totalna proteza nadomešta nedostatak zuba kod potpune bezubosti. Ona, ne samo da nadoknađuje izgubljene zube, već i resorbovani koštani greben gornje i donje vilice. Nakon svega nekoliko poseta, možete iz ordinacije izaci potpuno estetski i funkcionalno rehabilitovani totalnim protezama.

Šta razlikuje naše totalne zubne proteze od ostalih?

Pre svega fenomenalni VITA i IVOCLAR akrilatni zubi, a onda i KARAKTERIZACIJA akrilatne proteze BREDENTOVIM KOMPOZITIMA kojom se postiže najprirodniji izgled desni, kao i najsavremeniji, biokompatibilni materijali, koji ispunjavaju sve zahteve za uspostavljanje idealne funkcije i estetike.

Zircon

Zircon je materijal visoke čvrstoće i daje izvrsne estetske rezultate. Karakterišu ga:

  • Visoka estetska svojstva
  • Biokompatibilnost
  • Ne izaziva hemijske i alergijske reakcije
  • Čvrstoća
  • Transparencija i prirodan izgled.

Bezmetalne krunice i  mostovi mogu biti nošeni prirodnim zubima, ali i zubnim implantima. Ukoliko želite da Vaš osmeh ponovo zablista  bezmetalne krunice su savršen izbor.

Krunice i mostovi na zubnim implantima

Krunice i mostovi na zubnim implantima

 Zubni implanti predstavljaju najveći tehnoloski napredak u stomatologiji. Napravljeni su od legure titanijuma potpuno bioinertnog i biokompatibilnog materijala koji se ugrađuje u viličnu kost i  ima mogućnost da sraste sa košću tj. da se osteointegriše.

Implanti nam služe za nadoknadu izgubljenih zuba, bilo da je u pitanju jedan ili više izgubljenih zuba.

Ukoliko nedostaje jedan zub, ugradnjom implantata se zub nadoknađuje a na njemu je moguće izraditi bezmetalnu ili metalokeramičku krunicu. Ukoliko nedostaje više zuba, na ugrađenim implantima se izrađuje metalokeramički ili bezmetalni (keramički) most.

Proteze na mini implantatima

Proteze na mini implantatima

Kada ne postoji dovoljno kosti za ugradnju standardnih implantata, pristupa se ugradnji mini implantata za potrebe stabilizacije totalnih proteza. Oni su znatno uži od standardnih implantata, kojima uvek dajemo prednost. Sve je veća pojava pacijenata koji nemaju adekvatne uslove za izradu totalnih zubnih proteza, iz razloga što su dugi niz godina bili u bezubom stanju.

Ugradnjom 3  do 4 mini implantata postižemo veću retenciju I stabilnost proteza, pre svega u donjoj vilici.

Zubne proteze na implantatima

Zubne proteze na implantatima

Ukoliko nemamo dovoljno kosti za ugradnju dovoljnog broja implantata koji bi nosili fiksnu konstrukciju u vidu kermičkog ili metalokeramičkog mosta , možemo ugraditi manji broj implantata koji će nositi I stabilizovati redukovanu zubnu protezu. Izrada BIO Hpp mobilnih i fiksnih struktura preko implantata, predstavlja najsavremeniju fiksno-mobilnu nadoknadu koja se odlikuje neverovatno malom težinom, fenomenalnom elastičnom konstrukcijom, maksimalnom estetikom . Ova svojstva je stavljaju u sam vrhunac protetske nadoknade 21.veka.

Proteze na standardnim implantatima Hibridni radovi

Proteze na standardnim implantatima Hibridni radovi

Kada su u pitanju hibridni radovi na standardnim  implantatima delimo ih na fiksne i mobilne radove.

FIKSNI HIBRIDNI RADOVI  se fiksiraju šrafovima i mogu imati unutrašnju konstrukciju od metala, BioHPP-a ili bez nje. Ojačanje se ipak preporučuje i preporuka naše laboratorije jeste konstrukcija od BioHPP-a, jer je lakša i elastičnija od metalnih konstrukcija i sprečava pucanje usled razlaganja horizontalnih sila pri žvakanju. Od BioHPP-a se moze  izraditi fiksni rad fiksiran  adhezivnim cementiranjem ili šrafljenjem na All on 4 ili All on 6 hibridnim radovima.

Mobilni hibridni radovi

Mobilni hibridni radovi

Mobilni hibridni radovi su najprostija protetsko implantološka rešenja. To su proteze na standardnim implantatima , stabilizovane različitim veznim elemente kao što su: lokatori, kugle, prečke, koje nose protezu, a kasnije mogu da se zamene drugim komponentama za fiksni rad, što nije moguće kod mini implantata.

Kombinovani radovi

Kombinovani radovi

Kombinovani radovi su radovi koji imaju mobilni i fiksni deo nadoknade. Estetski su prihvatljiviji jer nemaju vidljive kukice na zubima, a postavka atečmena nam omogućava znatno bolju retenciju proteze. Laboratorija C Dental Centra je prva u Srbiji koja je počela sa izradom nadoknada od BioHPP materijala. Postali smo i prva preporučena BREDENT laboratorija na Balkanu, a naša pažnja je posebno usmerena na izradu estetskih kombinovanih radova, u kojima za izradu koristimo cirkonijum keramiku za fiksni deo nadoknade i BioHPP ili BioDentaplast za izradu mobilnog dela nadoknade. Na taj način stvaramo mogućnost da adekvatno odgovorimo na sve Vaše estetske zahteve.

Biodentaplast

Biodentaplast

Biodentaplast parcijalne skeletirane proteze su izrađene od polikristalnog termoplastičnog materijala koji se izradjuje u boji Vaših zuba. Njegova bezmetalna konstrukcija  se odlikuje savršenom preciznošću, retencijom i lakoćom nošenja.